V septembri zrazili vodiči v Bratislave už tri deti

30.9.2013
0
V septembri zrazili vodiči v bratislave už tri deti - drienova_priechod
Páčil sa vám článok?

So začiatkom školského roka pribudli na cestách aj dopravné nehody, v ktorých boli účastníkmi školáci. Od septembra zrazili vodiči už tri deti. Všetky na priechodoch pre chodcov pri ceste do školy!

„Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave eviduje vo svojom informačnom systéme dve dopravné nehody. V oboch prípadoch došlo k nehodám na riadne vyznačených priechodoch pre chodcov,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru Michal Szeiff.

Prvá dopravná nehoda sa stala hneď v prvý školský deň. Aj keď po celej Bratislave dohliadali policajti na bezpečnosť detí, na Drieňovej ulici zrazil 41-ročný vodič Citroënu dve deti - 14-ročné dievča a 13-ročného chlapca. Na priechode pritom policajt reguloval dopravu, na mieste je dopravná značka Pozor, škola! a aj obmedzená rýchlosť na maximálne 40 km/h. Aj napriek tomu vodič zrazil na priechode dvoch spolužiakov. Podľa informácií z miesta nehody vodiča malo oslepiť slnko. Alkohol policajti dychovou skúškou u vodiča nezistili. Deti previezli do nemocnice, pričom utrpeli otras mozgu a chlapec mal navyše poranený hrudník a odreniny končatín. Polícia po príčine a miere zavinenia stále pátra. Vzniknutá škoda je odhadovaná na 500 eur.

K druhej dopravnej nehode došlo 9. septembra 2013 na Karloveskej ulici. Aj pri tejto nehode skončilo ďalšie dieťa po kolízii s autom v nemocnici. Neďaleko školy zrazila 51-ročná vodička Fordu 12-ročnú školáčku. Dievča utrpelo ľahké zranenia. Polícia príčinu nehody vyšetruje, a preto odmietla uviesť podrobnosti.

(mch)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?