Pri stredajšej nehode pred tunelom Sitina úradoval alkohol

31.5.2013
0
Pri stredajšej nehode pred tunelom sitina úradoval alkohol - nehoda_sitina
Páčil sa vám článok?

Alkohol namerali policajti pri dychovej skúške 36-ročnému vodičovi, ktorý v stredu 29. mája 2013, krátko po 19.00 h, spôsobil dopravnú nehodu pred bratislavským tunelom Sitina. Bratislavčan šiel v smere z Malaciek do mesta a na pravej strane vozovky narazil do betónových zvodidiel. Spôsobil tak škodu viac ako 100.000 eur.

"V dôsledku nárazu bolo vozidlo vymrštené do vzduchu, preletelo cez zvodidlo, poškodilo meteostanicu, zvislú dopravnú značku, stĺp verejného osvetlenia a zostalo prevrátené na streche na odstavnej ploche," opísala nehodu bratislavská krajská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

Podľa hovorkyne vodič pri nehode neutrpel zranenie. Na mieste sa  podrobil dychovej skúške, ktorej výsledok bol 1,86 mg/l. "Opakovaná skúška bola tiež pozitívna s výsledkom 1,47 mg/l," podotkla Hrášková.

Materiálnu škodu, ktorá vznikla na vozidle, predbežne vyčíslili na asi 500 eur, na všeobecne prospešných zariadeniach predstavuje viac ako 103.000 eur.

Muž podľa Hráškovej v súčasnosti čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na dva roky," dodala.

(TASR)

Páčil sa vám článok?