Chodci stále kľučkujú pomedzi autá

28.5.2013
0
Chodci stále kľučkujú pomedzi autá - zahradnicka_auta
Páčil sa vám článok?

Na chodníku na rohu ulíc Miletičova a Záhradnícka pri autobusovej zastávke Saleziáni smerom k centrálnemu trhovisku neustále parkujú nezodpovední vodiči autá. Bránia tak prechodu chodcov po chodníku a porušujú predpisy. Polícia o nich vie a miesto kontroluje. Na možnosť osadenia pevných zábran mesto nereagovalo.

Zaparkované autá sú počas pracovných dní na tomto mieste bežnou rutinou. Autá stoja priamo pri vyústení priechodu pre chodcov, tí musia pomedzi autá kľučkovať, ak je to vôbec možné, alebo ich obchádzať po ceste. Vodiči parkujú nielen na chodníku, ale aj priamo na vydláždenom páse pre zrakovo handicapovaných ľudí.

Hovorca mestskej polície Peter Pleva uviedol, že vodičom, ktorí nedodržia pri parkovaní podľa zákona o cestnej premávke najmenej šírku 1,5 metra voľného chodníka, dopúšťajú sa priestupku, za ktorý im hrozí pokuta 60 eur.

Na magistrát sme sa 9. apríla 2013 obrátili s otázkou, ako chce mesto riešiť túto situáciu, či sa neuvažuje o osadení pevných zábran. Hovorca mesta Stanislav Ščepán však do uzávierky tohto vydania novín na žiadnu z týchto otázok neodpovedal.

(mch)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?