V Ružinove učili chodcov správať sa v cestnej premávke

19.5.2013
0
V ružinove učili chodcov správať sa v cestnej premávke - ba_tours1
Páčil sa vám článok?

Preventívne pôsobenie na chodcov ako najzraniteľnejších účastníkov cestnej premávky bolo cieľom podujatia pre rodiny s deťmi Bratislava tours – Bratislavou bezpečne, ktoré sa dnes uskutočnilo v bratislavskom Ružinove v areáli Harley Davidson.

"Práve chodci sú čoraz častejšie účastníkmi dopravných nehôd a počet ich usmrtení z roka na rok rastie," informovala vedúca referátu mediálnej komunikácie bratislavského magistrátu Daniela Rodinová. V roku 2012 podľa jej slov chodci zavinili 442 dopravných nehôd, pri ktorých zomrelo 15 z nich a 84 utrpelo ťažké zranenie. "Pri zrážke s autom sa stalo obeťou dopravnej nehody 65 chodcov bez vlastného zavinenia," dodala Rodinová. Organizátori chceli na prvom ročníku automobilovej súťaže rodičom a deťom vysvetliť, objasniť zásady dodržiavania pravidiel cestnej premávky.

Súčasťou podujatia bolo viacero súťažných disciplín ako orientačná jazda po Bratislave a okolí, jazda zručnosti detí na detskom dopravnom ihrisku v Ružinove a jazda zručnosti dospelých na bratislavskom parkovisku Harley Davidson.

(TASR)

Páčil sa vám článok?