NDS zníži obyvateľom Lamača hluk z diaľnice

24.4.2013
0
Nds zníži obyvateľom lamača hluk z diaľnice - dialnica
Páčil sa vám článok?

Obyvateľov bratislavskej mestskej časti Lamač by už nemal trápiť hluk z diaľnice. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) tu vykonala v rokoch 2009 a 2010 merania hluku, ktoré iniciovali jej obyvatelia, a tie preukázali prekročenie povolených hladín.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) následne zaviazal NDS vypracovať hlukovú štúdiu a navrhnúť opatrenia na zníženie hlukovej záťaže obyvateľstva sídliaceho v okruhu diaľnice D2.

Zníženie hluku sa bude realizovať na zárubnom múre v úseku ulice Harmincova ulica až po vjazd na diaľnicu k tunelu Sitina. Doplnením pohltivého obkladu sa zníži hluková záťaž rodinných domov v uliciach Zidiny, Rácova a Pod Zečákom.

Po ukončení verejného obstarávania na zhotoviteľa diela, ktoré sa začalo 18. apríla tohto roku, podpíše NDS s víťazným uchádzačom zmluvu. Kompletná realizácia je naplánovaná na tri mesiace, pričom sa predpokladá, že stavať sa začne ešte pred začiatkom tohto leta. Plánované osádzanie nového obkladu so sebou prinesie aj lokálne dopravné obmedzenia, o ktorých bude motoristická verejnosť včas informovaná.

(TASR)

Páčil sa vám článok?