V Bratislave štvrtý deň sneží, doprava je mierne spomalená

15.2.2013
0
V bratislave štvrtý deň sneží, doprava je mierne spomalená - snezenie_auta
Páčil sa vám článok?

V Bratislave už štvrtý deň sneží. Predpoludním podľa meteorológov hrozí v meste poľadovica a hmla. MHD jazdí bez vážnejších komplikácií, zdržania sú minimálne, nie sú však spôsobené počasím, ale dopravnou špičkou.

11:10 - Premávka je momentálne bez komplikácií. Zdržania MHD sú len minimálne. Stále platí, že problém majú linky č. 128 v Stop-Zóne v Devínskej Novej Vsi a autobus č. 130, ktorý nie je schopný premávať k zastávke Pod Zečákom. Linka č. 801 do Rajky naďalej premáva cez starý hraničný priechod.

9:20 - V centre mesta je situácia ustálená, rovnako na príjazdových komunikáciách je premávka plynulá. Jediný problém majú linky č. 128 v Stop-Zóne v Devínskej Novej Vsi a autobus č. 130, ktorý nie je schopný premávať k zastávke Pod Zečákom, nakoľko nie sú dostatočne upravené komunikácie.

8:40 - Aktuálne meškania MHD sú do 20 minút. Vzhľadom na nepriaznivé počasie má DPB problém s poruchovosťou trolejbusov. Dnes nie sme schopní vypravovať až 20 vozidiel, ktoré nie sú schopné prevádzky vzhľadom na ich vysoký vek a kritický technický stav. Prosíme cestujúcich o trpezlivosť pri výpadkoch niektorých spojov.

7:30 - Podľa informácií dopravného dispečingu je premávka  zatiaľ bez komplikácií, MHD premáva sa na všetkých úsekoch. Zdržania sú len minimálne, nie sú spôsobené počasím, súvisia len s dopravnou špičkou. Po včerajších zásahoch boli všetky neprejazdné kopcovité terény ošetrené a všetky linky premávajú. Linka č. 801 naďalej premáva cez starý hraničný priechod, nakoľko Schengenská zatiaľ nebola odprataná. Počasie je momentálne pomerne priaznivé, ak však bude naďalej husto snežiť, sú možné počas dňa problémy najmä v kopcovitých terénoch. Pre poruchovosť niektorých trolejbusov je možné, že v rannej špičke budú vynechávať niektoré spoje.


V piatok 15. februára 2013 od 7:50 h do 12:00 sa podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu v Bratislave očakáva ojedinele tvorba poľadovice a výskyt hmiel s dohľadnosťou 100 - 300 m.

Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (doprava, pohyb osôb, infraštruktúra - rôzne typy vedenia..). Výskyt poľadovice je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity.Výskyt hmiel s uvedenou dohľadnosťou je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

(dpb, shmu)

Páčil sa vám článok?