V Bratislave už tretí deň sneží, opäť mešká doprava

14.2.2013
0
Páčil sa vám článok?

Napriek neustálemu hustému sneženiu je dopravná situácia v centre Bratislavy priaznivá. Tvrdí to Dopravný podnik Bratislava, a.s., s tým, že všetky linky v centre premávajú, meškania sú len minimálne a vyplývajú z celkovej dopravnej situácie.

16:30 - V neprejazdných úsekoch a najmä kopcovitých terénoch stále premávajú linky s obmedzeniami. Týka sa to spojov č. 128 a 130. V centre mesta je situácia s MHD bez meškaní, nakoľko nezaznamenali sme hustú premávku. Je však možné, že v čase poobednej špičky sa môžu tvoriť kolóny, tie však zdržia verejnú dopravu v hlavnom meste minimálne.

15:00 - Linka č. 44 už premáva na celej svojej trase, nakoľko sa podarilo sprejazdniť všetky komunikácie v kopcovitých terénoch. Autobus č. 130 má naďalej kompilkácie a nezachádza na ulicu Pod Zečákom, keďže na tomto úseku by bola riskantná cesta pre zľadovateľý povrch. V poobedných intervaloch začína premávať aj linka č. 35, ktorá stále neobsluhuje zastávku Sološnická v smere do Dúbravky, ale situácia v opačnom smere je priaznivejšia, keďže sa čiastočne podarilo sprístupniť komunikáciu. Ďalšie obmedzenia momentálne nie sú, v centre mesta je situácia stabilizovaná a premávame bez väčších zdržaní. Dopravný dispečing všetky kritické úseky operatívne rieši počas celého dňa. O aktuálnej situácii budeme ďalej informovať.

12:50 - Aktuálne meškanie liniek MHD je naďalej 10 - 15 minút. Linka č. 130 už premáva, ale nezachádza na ulicu Pod Zečákom, linka č. 128 neobsluhuje zastávku Na Grbe. Premávajú už aj linky č. 91 a 93.

10:00 - Z dôvodu nepriaznivého počasie je aktuálne meškanie liniek MHD cca 10 - 15 minút. Problémy sú v okrajových častiach Bratislavy, hlavne v kopcovitých terénoch. Linka č. 44 premáva len v úseku Jaskov rad - Júlová, linka č. 128 neobsluhuje zastávku Na Grbe, linka č. 130 nepremáva vôbec z dôvodu zľadovateľosti komunikácie. Nepravidelne premávajú aj linky č. 91 a 93. Opäť sú v teréne pracovníci údržby ciest, dispečeri DPB, pracovníci ťažkého odťahu ako aj pojazdné dielne DPB, ktorí sa snažia o čo najväčšiu plynulosť premávky. DPB prosí cestujúcich o pochopenie v súvislosti s meškaním či nepravidelnosťou dopravy počas dňa.

8:45 - Napriek neustálemu hustému sneženiu je situácia v centre mesta priaznivá. Všetky linky v centre premávajú, meškania sú len minimálne a vyplývajú z celkovej dopravnej situácie. Obmedzenia sú len v teréne, ktorý nie je ošetrený. Problémy sú v kopcovitých terénoch – linka č. 44 premáva s obmedzením z Jaskovho radu na zastávku Na Revíne, v ďalšej trase nepokračuje, nakoľko je neprejazdný. Obmedzená je aj linka č. 35, ktorá nezachádza na Sološnickú. Problémy sú aj v Lamači – autobus č. 130 momentálne nepremáva pre nezjazdnosť terénu. Výpadok je aj na linke č. 91 z Čunova v smere do mesta, autobus má meškanie 40 minút. DPB urguje správcu komunikácií, aby zabezpečil ošetrenie týchto problematických úsekov.

(dpb)

Páčil sa vám článok?