Na časti Pribinovej ulice pribudli na chodníkoch zábrany

7.2.2013
0
Na časti pribinovej ulice pribudli na chodníkoch zábrany - pribinova01
Páčil sa vám článok?

Na Pribinovej ulici smerom od nákupného centra Eurovea k Mostu Apollo pribudli na časti chodníkov po oboch stranách ulice osadené zábrany. Zaujímalo nás, či ide o aktivitu mesta, ktoré tu chce vybudovať cyklotrasu.

„Stĺpiky osadené na chodníku na Pribinovej ulici nesúvisia s pripravovanou cyklotrasou, ale so snahou vytvoriť lepšie podmienky pre chodcov,“ uviedla Martina Halušková z referátu mediálnej komunikácie magistrátu. Samospráva si totiž myslí, že motoristi majú k dispozícii dosť parkovacích miest v okolí, a preto nie je potrebné, aby uberali priestor peším. Škoda len, že zábrany neosadili po celej dĺžke Pribinovej, ale len na približne polovici ulice. Chodci totiž chodia od Eurovey až po Most Apollo.

„Samospráva mesta preferuje budovanie obojsmernej segregovanej cyklotrasy v pravom jazdnom pruhu, mimo priestoru áut aj chodcov,“ uviedla Halušková. Vybudovanie cyklotrasy v tejto lokalite si preto vyžiada menšiu zmenu v organizácii dopravy a drobné stavebné úpravy. Po zrealizovaní projektu tak budú mať všetci účastníci cestnej premávky oddelený a bezpečný priestor.

O úseku cyklotrasy od novej budovy SND po Most Apollo rokovala aj komisia pre cyklistickú dopravu. Tá vzniesla niekoľko pripomienok, ktoré sa zapracovávajú do projektu. Po jeho úprave prerokuje projekt operatívna dopravná komisia a po odsúhlasení Krajským dopravným inšpektorátom sa môže pristúpiť k samotnej realizácii. Halušková prezradila, že nie je vylúčené, že sa tak stane ešte v tomto roku. Následne po vybudovaní cyklotrasy stĺpiky z chodníka na Pribinovej ulici odstránia.

(mch)
FOTO - Slavo Polanský

Páčil sa vám článok?