Hraničný priechod Čunovo-Rajka je uzatvorený

17.1.2013
0
Hraničný priechod čunovo-rajka je uzatvorený - snezenie_dialnica
Páčil sa vám článok?

Hraničný priechod Čunovo na diaľnici D2 v smere do Maďarska bol uzavretý pre nákladnú dopravu. Stalo sa tak z dôvodu pretrvávajúceho hustého sneženia na základe rozhodnutia maďarskej strany.

"Podľa informácií z maďarskej strany je predpoklad spustenia nákladnej dopravy cez hraničný priechod o 16.00 h. Na územie Maďarska budú môcť vstúpiť iba nákladné vozidlá s reťazami," uviedol pre TASR hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Marcel Jánošík.

Po uzavretí hraničného priechodu sa na diaľnici D2 vytvorila desať kilometrov dlhá kolóna kamiónov, ktoré boli odstavené v pomalom jazdnom pruhu. "Policajti odkláňajú kamiónovú dopravu prichádzajúcu po diaľnici D2 z územia Českej republiky na priľahlé odpočívadlá. Podobná situácia je aj na diaľnici D1 v smere Žilina – Bratislava," doplnil hovorca NDS.

Podľa očitého svedka na mieste sa situácia na hraničnom priechode poobede skomplikovala. Maďarská strana totiž nepustila kamióny na svoje územie ani po 16.00 h. Niektoré z nich sa presunuli z pomalšieho pruhu aj na ľavú stranu vozovky. Zaseknuté medzi kamiónmi tak ostali aj osobné vozidlá, v ktorých sú napríklad aj rodiny s deťmi. Šoféri nákladných vozidiel predpokladajú, že by sa doprava na hraničnom priechode mohla obnoviť po 18.00 h, no nevylučujú aj to, že ostanú na mieste stáť až do rána.ň

Kvôli hustému sneženiu, ktoré ovplyvňuje podstatným spôsobom aj zjazdnosť diaľnic v Bratislavskom kraji, vyhlásilo mesto Bratislava už druhý kalamitný stupeň.

(TASR)

Páčil sa vám článok?