Neosvetlené cyklochodníky v Bratislave sú adrenalín

25.11.2012
0
Neosvetlené cyklochodníky v bratislave sú adrenalín - Nabrezie lampy
Páčil sa vám článok?

Cyklisti v Bratislave nemajú úplne ideálne podmienky, no novovybudované a označené cyklotrasy stále pribúdajú a pomaly, ale isto situáciu zlepšujú. Napriek tomu sa však niektorí cyklisti sťažujú a sú nespokojní.

Upozornili nás napríklad na nebezpečný prejazd na nábreží. Za zrekonštruovanou časťou, kde je od Mosta SNP po River Park vyznačená nová cyklotrasa, smerom na Most Lafranconi je po zotmení veľmi ťažké prejsť, pretože tam nesvieti verejné osvetlenie.

Aj keď počasie ešte cyklistom praje, skoré zotmievanie situáciu komplikuje. Osvetlenie bicykla totiž nie je dostatočné, aby cyklista mohol bezpečne pokračovať po nábreží až k Mostu Lafranconi. Možní chodci či prekážky na chodníku môžu byť po tme nebezpečné.

Verejné osvetlenie, ktoré je na Dvořákovom nábreží od PKO po Most Lafranconi má vyše 50 rokov a je nefunkčné. Magistrát verejné osvetlenie vyradil z prevádzky jednak vzhľadom na jeho vysoký vek, ale aj vzhľadom na značné náklady, ktoré si ich prevádzkovanie vyžadovalo.

Podobná neosvetlená situácia je napríklad aj na Železnej studienke. Ak sa cyklisti zdržia napríklad na opekačke na Kačíne, kým zídu k Červenému mostu nad Vojenskou nemocnicou zažijú poriadny adrenalín.

(mch)

Páčil sa vám článok?