Mesto ide riešiť parkovanie okolo zimného štadióna

24.11.2012
0
Mesto ide riešiť parkovanie okolo zimného štadióna - Parkovanie
Páčil sa vám článok?

Bratislavský magistrát v spolupráci s mestskými časťami Nové Mesto a Ružinov plánuje spustiť informačnú kampaň pre vodičov, ktorí navštevujú podujatia na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Cieľom je vysvetliť vodičom, aby neparkovali na chodníkoch a zeleni v okolí štadióna, ale aby využívali existujúce parkoviská.

V okruhu jedného kilometra okolo štadióna narátali úradníci magistrátu viac ako 3-tisíc parkovacích miest. Cena za hodinové parkovanie sa tu pohybuje na úrovni 1 eura. Tým, že budú návštevníci podujatí na zimnom štadióne využívať parkoviská, prispejú k  zlepšeniu dopravnej situácie pri štadióne a  zároveň pomôžete ľuďom, ktorí bývajú v  jeho okolí.

Efekt takéhoto presviedčania vodičov je otázny. Motoristi totiž dobre vedia, že na chodníku a zeleni by parkovať nemali, to im nemusí nikto vysvetľovať. Parkujú tam preto, lebo im v tom nikto nebráni a vyjde ich to lacnejšie ako na platenom parkovisku.

Na mieste je tiež otázka, prečo vedenie mesta spoločne s Dopravným podnikom Bratislava, a.s., neumožnia návštevníkom pred a po podujatí cestovať MHD na vstupenku na podujatie, ako je to obvyklé v iných európskych mestách a ako to fungovalo aj pri hokejových zápasoch na starom zimnom štadióne pred jeho rekonštrukciou. Alternatívou k autám okolo štadióna by totiž mala byť skôr verejná doprava.

(ado)

Páčil sa vám článok?