Zjazd z Prístavného mosta na Bajkalskú je už bezpečný

24.11.2012
0
Zjazd z prístavného mosta na bajkalskú je už bezpečný - Cyklotrasa1
Páčil sa vám článok?

Cyklistom pribudla na frekventovanom mieste nová cyklotrasa. Vyhnú sa tak nebezpečnému priechodu cez Bajkalskú ulicu smerom na Prístavný most. Nová cyklotrasa má 306 metrov a spája Bajkalskú ulicu s lokalitou Mlynských nív a najmä Prístavným mostom.

Práve cyklistickou lávkou na tomto moste sa veľa Bratislavčanov prepravuje do rekreačnej časti na opačnej strane Dunaja a v okolí jeho hrádze. „Cyklisti museli prechádzať cez frekventovaný zjazd z Prístavného mosta na Bajkalskú ulicu, čo nebolo bezpečné. Som rád, že sme to zmenili," hovorí starosta Ružinova Dušan Pekár. Cyklisti idúci pozdĺž Bajkalskej podľa neho dostali lepšiu možnosť dostať sa na lávku Prístavného mosta popri železničnej vlečke z ulice Mlynské nivy, kadiaľ cyklotrasa pokračuje popod Prístavný most.

Príprava novej cyklotrasy trvala niekoľko rokov a nebola jednoduchá. „Som nesmierne rád, že sa nám tento úsek trasy podarilo vybudovať. Aj keď Bratislavčania preferujú autá, neznamená to, že budeme ignorovať cyklistov. Práve naopak. Verím, že všetci budú mať radosť a na jar, keď opäť vytiahnu bicykle z garáží a pivníc, novú trasu ocenia," povedal Pekár.

Povrch cyklotrasy je asfaltový, hotové je aj zvislé a vodorovné dopravné značenie, ako aj navigačné pásy pre nevidiacich. „Výstavba trvala zhruba dva mesiace - september a október," uviedla hovorkyňa Ružinova Miroslava Štrosová. Mestská časť do jej vybudovania investovala približne 73-tisíc eur.

(mch)

Páčil sa vám článok?