Skratka z Viedenskej cesty na hrádzu je minulosťou

17.9.2012
0
Skratka z viedenskej cesty na hrádzu je minulosťou - Viedenska1
Páčil sa vám článok?

Chodci a cyklisti si donedávna mohli skrátiť cestu na hrádzu pri Dunaji z Viedenskej cesty pri Inchebe krížom cez trávnatý pozemok, ktorý bol chránený pred prejazdom áut závorou. Dnes je však oplotený a verejnosti neprístupný.

„Parcela, ktorú sme oplotili, je našou nehnuteľnosťou, výlučne v našej správe. V blízkosti sa nachádzajú skladové priestory Incheby, ktoré poškodzovali vandali. Dôvodom oplotenia je teda chránenie si vlastného majetku," povedala hovorkyňa spoločnosti Incheba, a.s., Martina Sekulová.

Hľadali sme aj odpoveď, prečo v niektorých miestach pripevnili plot na červeno-biele zábradlie, ktoré zrejme nespadá do vlastníctva Incheby. Vedúca referátu mediálnej komunikácie bratislavského magistrátu Daniela Rodinová nás však informovala, že zábradlie nie je v správe oddelenia cestného hospodárstva magistrátu, ale stojí už na súkromnom pozemku. Sekulová však prezradila, že zábradlie nepatrí Inchebe, no keďže už stavali na svojom pozemku plot, kde sa nachádza aj toto zábradlie, urobili službičku cestnej správe, ktorá je pravdepodobne vlastníkom zábradlia, a staré škaredé červeno-biele zábradlie natreli a plot na niektorých úsekoch osadili naň.

Na plote je osadená aj biela tabuľa, ktorá zrejme bude oznamovať verejnosti dôvod oplotenia pozemku, no zatiaľ je prázdna. So skratkou na hrádzu sa však bude musieť verejnosť rozlúčiť.

(mch)
FOTO - Slavo Polanský

Páčil sa vám článok?