Cyklomost ponad Moravu chcú otvoriť od augusta

19.7.2012
0
Cyklomost ponad moravu chcú otvoriť od augusta - Cyklomost1
Páčil sa vám článok?

Cyklomost z Devínskej Novej Vsi do Schlosshofu ponad rieku Moravu je už dokončený, chodci a cyklisti ho však budú môcť využívať najskôr v auguste. Čaká sa totiž na právoplatnosť rozhodnutia o predčasnom užívaní stavby.

Ako Bratislavské noviny informovala hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja Iveta Tyšlerová, do právoplatného ukončenia stavebného konania ide o stavenisko a z dôvodu bezproblémového priebehu konania je nepovolaným osobám vstup na most zakázaný. „Na moste sú preto osadené nové a pevnejšie zátarasy a na dodržiavanie zákazu vstupu dohliada aj strážnik. Rakúsku stranu sme tiež požiadali, aby most zabezpečila zo svojej strany," uviedla Tyšlerová. V uplynulých dňoch totiž začali dokončený cyklomost využívať niektorí chodci aj cyklisti, a to aj napriek tomu, že bol označený zákazom vstupu.

Slávnostné otvorenie mosta je naplánované na 22. septembra 2012. Zatiaľ nie je jasné, ako sa bude nový most ponad Moravu volať. V župnej internetovej ankete si hlasujúci z troch možností - Most Márie Terézie, Most slobody, Most železnej opony napokon vybrali štvrtú - Most Chucka Norrisa. Po predstaviteľovi akčných hrdinov sa však most určite volať nebude, nesúhlasí s tým rakúska strana, ani poslanci bratislavského krajského zastupiteľstva.

Výstavba mosta sa začala vlani v septembri a postavilo ho konzorcium Ingsteel a Doprastav. Je postavený v historickej línii spojenia ponad rieku Moravu a bude slúžiť pre cyklistov, peších a záchrannú službu. Celkové náklady na výstavbu sa odhadujú na 5,93 milióna eur, slovenskú stranu to vyjde na zhruba 3,2 milióna eur.

Slavo Polanský

Cyklomost z Devínskej Novej Vsi do Schlosshofu je už hotový, čaká len na kolaudáciu.
FOTO - BSK


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?