Obyvatelia Palkovičovej ulice majú opäť kde parkovať

29.5.2012
0
Obyvatelia palkovičovej ulice majú opäť kde parkovať - Palkovicova1
Páčil sa vám článok?

Štyri roky sa obyvatelia Palkovičovej ulice museli pozerať na prázdne parkovisko pod oknami, pričom sami mali problém zaparkovať vlastné autá v okolí bydliska. Od minulého týždňa sa to zmenilo. Vlastník pozemku ho po dohode so samosprávou sprístupnil Ružinovčanom.

Na parkovisku je vyše 107 parkovacích miest, čo obyvateľom priľahlých domov výrazne pomôže. „Verejnosť to po tých rokoch naozaj ocení, mám skutočne radosť, že sa parkovisko podarilo sprístupniť," povedal predseda Združenia obyvateľov Líščie nivy - Palkovičova Jozef Matúšek.

Nič však nie je zadarmo. Vlastník pozemku, na ktorom je parkovisko, tu chce stavať, riešením by mohla byť zámena pozemku za iný pri trhovisku na Miletičovej, na ktorom je v súčasnosti platené parkovisko. Teraz bude na samospráve, aby dotiahla zámenu pozemkov. Na jednej strane je mestský pozemok na Miletičovej s rozlohou 4640 štvorcových metrov, ktorý by mal byť zamenený za súkromný pozemok na Palkovičovej s rozlohou 3474 štvorcových metrov, ktorý vlastní spoločnosť Zelenka, a.s., Bratislava.

„Naším zámerom je na takto získaných pozemkoch na Miletičovej ulici vybudovať polyfunkčný objekt v súlade s platným územným plánom mesta a zároveň zabezpečiť dostatočnú kapacitu parkovania pre divadlo tanca Elledance prevádzkované jednou z našich spoločností, čo bolo vlastne primárnou motiváciou pre kúpu pozemkov na Palkovičovej," tvrdí predseda predstavenstva Zelenka, a.s., Dušan Levák.

(pol)
FOTO - Juraj Mladý


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?