V tuneli objavili ďalšie trhliny, termín nedodržia

24.5.2012
0
V tuneli objavili ďalšie trhliny, termín nedodržia - Tunel uzavrety
Páčil sa vám článok?

Hoci sa sanačné práce v tuneli pod Bratislavským hradom v týchto dňoch končia, stavbu aj tak neotvoria do júna, ako avizovali. Objavili sa totiž ďalšie závažné poruchy. TASR o tom informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Agáta Staneková. Tunel pritom zatvorili ešte 2. februára 2012.

Keď sa v tuneli odhalili trhliny, odborníci odporúčali vzhľadom na charakter a vek stavby komplexný prieskum. Upozorňovali na možné ďalšie skryté chyby. Ak by sa prieskum neuskutočnil, po sprevádzkovaní tunela by mohli hroziť ďalšie komplikácie a tunel by museli zase odstaviť. "DPB si preto objednal prieskum georadarom, ktorý v ostení tunela odhalil ďalšie, ešte závažnejšie poruchy na troch problematických úsekoch," vysvetlila Staneková s tým, že na týchto miestach sa v stredu 23. mája začalo 36 jadrových vrtov. Tie majú určiť rozsah poškodenia. "Záverečná správa bude podkladom pre projekt ďalšej sanácie," dodala.

Tunel vo februári zatvorili pre praskliny v ostení, ktoré v prudkých mrazoch spôsobila rozpínajúca sa zamrznutá voda. Električková doprava odvtedy premáva po obchádzkových trasách. Keďže sa nové linkovanie osvedčilo, pôvodné električky sa na svoje trasy zrejme nevrátia.

(TASR)

Páčil sa vám článok?