Na Viedenskej ceste maľujú cyklotrasu k Starému mostu

18.4.2012
0
Na viedenskej ceste maľujú cyklotrasu k starému mostu - Viedenska1
Páčil sa vám článok?

STaRZ Bratislava začal s dokončovaním cyklotrasy na Viedenskej ceste. K úseku od hrádze pri Aušpici po Nový most, ktorý vybudovali koncom minulého roka, tak ešte pred začiatkom cyklistickej sezóny pribudne aj cyklospojenie od Nového mosta po Starý most.

Do konca apríla bude na ceste vytvorený obojsmerný pruh široký 3 metre vedľa existujúceho protipovodňového múru. Súčasťou prác je tiež vyznačenie kritických úsekov, križovatiek a zmeny parkovania. Autá budú môcť po novom parkovať len na vyznačených státiach, a nie tak, ako to bolo doteraz, teda po oboch stranách vozovky.

Toto riešenie prispeje k zvýšeniu bezpečnosti cyklistov i peších, ktorí trávia voľný čas v Sade Janka Kráľa či na nábreží Dunaja. Bratislavská samospráva upozorňuje vodičov, že parkovanie na trasách určených pre cyklistov je zakázané. Vodiči, ktorí doteraz parkovali na Viedenskej ceste, môžu autá odstaviť na bezplatnom verejnom parkovisku pri Starom moste či na Tyršovom nábreží.

Úsek medzi Novým a Starým mostom je posledným chýbajúcim úsekom na slovenskej časti medzinárodnej trasy EUROVELO 6. Cyklistický chodník na Viedenskej ceste rozšíri existujúcu sieť „zelených trás" na území mesta a zároveň odstráni doterajší nelegálny stav, keď majú cyklisti zakázanú jazdu od Starého k Novému mostu.

(pol)
FOTO - Juraj Mladý


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?