Cyklomost má spojiť slovensky a rakúsky breh Moravy

7.3.2012
0
Cyklomost má spojiť slovensky a rakúsky breh moravy - Most2
Páčil sa vám článok?

Práce na výstavbe cyklomosta medzi Devínskou Novou Vsou a obcou Schlosshof pokročili natoľko, že oceľová konštrukcia cyklomosta už takmer spája slovenskú a rakúsku stranu. V týchto dňoch by malo dôjsť aj k faktickému spojeniu mostného telesa.

„Podľa harmonogramu prác výstavby by v najbližších dňoch mal realizátor pristúpiť ku kompletnému premosteniu oboch brehov, čím by sa mali ukončiť základné konštrukčné práce," povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo (SDKÚ-DS)

Výstavba cyklomosta sa začala vlani v septembri, cyklisti by po ňom mali jazdiť v lete. Bude slúžiť pre dopravu cyklistov, peších turistov a vozidlá záchrannej služby. Z celkovej dĺžky lávky 955 metrov tvorí oceľová mostná konštrukcia 525 metrov, šírka lávky je štyri metre. Výška mosta nad hladinou Moravy umožní v budúcnosti bezpečnú plavbu po rieke.

Krajská samospráva koncom februára vyhlásil anketu o názve cyklomosta, aby spoznala aj názor verejnosti. Župa navrhla tri pomenovania - Most Márie Terézie, Most slobody, Most železnej opony, pričom ľudia mohli navrhnúť aj vlastný názov. V internetovom hlasovaní vyhral názov Most Chucka Norrisa. O názve cyklomosta rozhodnú krajskí poslanci i predstavitelia Dolného Rakúska.

(brn)
Páčil sa vám článok?