Tunel zostáva pre električky naďalej uzavretý

21.2.2012
0
Páčil sa vám článok?

Električkový tunel pod Bratislavským hradom zostáva naďalej uzavretý pre električkovú dopravu. Z doterajších výsledkov meraní totiž nie je možné určiť presný rozsah poškodenia tunela, a preto sú potrebné ďalšie geotechnické a statické prieskumy a merania.

„Experti urobili 14. februára v mieste trhliny dva prieskumné vrty do hĺbky troch metrov a vybrali vzorky, ktoré budú slúžiť na zistenie skladby ostenia v mieste poruchy," uviedla hovorkyňa Dopravného podniku Bratislav, a.s., Agáta Staneková s tým, že odborníci urobia aj rozbor odobratých vzoriek vody, aby určili stupeň agresivity a jej možný vplyv na ostenie.

V pondelok 20. februára odborná komisia navrhla uzatvorenie tunela drevenou konštrukciou, aby vnútri zabezpečili stabilnú teplotu. Zámerom je dosiahnuť 7 stupňov nad nulou, aby sa rozmrazil úsek, ktorý budú sanovať a zároveň zabrániť opätovnému zamŕzaniu vody pri nízkych nočných teplotách.

Kompletnú správu s výsledkami meraní a návrh na sanačné práce by mali odborníci predložiť vedeniu DPB do 24. februára 2012. Na základe ich návrhu sa začne okamžitá sanácia poškodenej časti tunela, ktorá v minulosti nebola rekonštruovaná.

Električkový tunel je uzatvorený od 2. februára 2012, keď tu bola v jeho klenbe objavená trhlina. Z tohto dôvodu boli linky č. 1, 5 a 9 presmerované na nábrežie a Jesenského ulicu.

(brn)

Páčil sa vám článok?