V Bratislave začali vyrábať model SEAT Mii

4.11.2011
0
Páčil sa vám článok?

V bratislavskom závode Volkswagen Slovakia začali výrobu ďalšieho člena rodiny New Small Family, modelu SEAT Mii. Odštartovaním produkcie španielskeho derivátu New Small Family sa úspešne zavŕšil štart produkcie nového radu vozidiel.

Prípravy na výrobu tohto modelu si vyžiadali investície vo výške 308 miliónov eur. Na stavebných prácach a inštaláciách technológií sa podieľalo približne 1800 ľudí.

Priamo vo Volkswagene Slovakia vytvorila produkcia nových modelov asi 1500 nových pracovných miest. Nábory nových ľudí prebiehajú od augusta a potrvajú až do konca roka. Firma hľadá najmä pracovníkov s technickým vzdelaním stredoškolského stupňa pre karosáreň, lakovňu, montáž, výrobu agregátov či zabezpečenie kvality.

Bratislavský závod Volkswagen Slovakia sa s výrobou všetkých troch značiek radu New Small Family - Volkswagen, Škoda a Seat - stáva jedinečným v celosvetovom meradle. Spoločne s výrobou SUV vozidiel pre značky Volkswagen, Audi a Porsche je totiž jediným automobilovým závodom na svete, v ktorom sa vyrábajú vozidlá piatich automobilových značiek.

TASR informoval Vladimir Machalik zo spoločnosti VW Slovakia.

(TASR)

Páčil sa vám článok?