V Rači pribudli tri nové stojany na bicykle

19.9.2011
0
V rači pribudli tri nové stojany na bicykle - Stojany1
Páčil sa vám článok?

V bratislavskej mestskej časti Rača pribudli tri nové cyklostojany - pred kultúrnym strediskom Impulz na Dopravnej ulici, pred budovou kultúrneho strediska na Žarnovickej ulici a pred miestnym úradom na Kubačovej ulici.

V rámci Európskeho týždňa mobility dnes cyklostojany slávnostne odovzdal do užívania starosta mestskej časti Peter Pilinský. V priebehu týždňa pribudnú stojany na bicykle aj pred niektorými strednými regionálnymi školami.

Bratislavský samosprávny kraj odštartoval Európsky týždeň mobility v piatok oficiálnym otvorením obnoveného cykloturistického značenia v Devínskej Novej Vsi na Moravskej cyklistickej ceste, ktorá je súčasťou Eurovelo 13. Ide o asi 70 km úsek od severnej hranice katastrálneho územia obce Závod, až po Most Lafranconi na petržalskej strane.

V rámci Európskeho týždňa mobility pripravila župa aj ďalšie akcie, napríklad dopravnú výchovu aj súťaže pre deti, prezentácie o elektromobiloch a elektrobicykloch či poklepanie základného kameňa k cyklolomostu medzi Slovenskom a Rakúskom.

Týždeň mobility je celoeurópska iniciatíva a každoročne sa koná od 16. do 22. septembra 2011, venovaná je doprave a jej vplyvu na život v meste a regióne.

(TASR)

Páčil sa vám článok?