Tento týždeň je rizikový na dopravnú nehodovosť

19.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Polícia označila z dopravno-bezpečnostného hľadiska 38. týždeň ako rizikový na dopravnú nehodovosť. Na cestách bude vyšší pohyb domácich a zahraničných turistov vracajúcich sa z dovoleniek. Preto viceprezident Policajného zboru Ľubomír Ábel vyhlásil na tento týždeň celoslovenskú dopravno-bezpečnostnú akciu.

"Cieľom je vyšším počtom policajtov a policajnej techniky dohliadať na dopravno-bezpečnostnú situáciu na cestách. Počas celého týždňa sa policajti zamerajú na najčastejšie príčiny dopravných nehôd, ktorými sú rýchlosť, alkohol a nedodržiavanie základných povinností vodičov," uviedol Ábel. Okrem úsekov s najväčšou nehodovosťou sa polícia zameria aj na turistické centrá, rekreačné zariadenia a hlavné cestné ťahy smerujúce z dovolenkových oblastí.

V minulom roku bolo počas 38. týždňa na našich cestách 439 dopravných nehôd, pri ktorých vyhaslo desať ľudských životov. Polícia počas podobnej dopravno-bezpečnostnej akcie v 36. týždni tohto roka (5. až 11. septembra) zistila na cestách 10.049 dopravných priestupkov. V tomto období sa stalo 289 dopravných nehôd, čo je o 114 menej ako v minulom roku. Nehody si vyžiadali šesť ľudských životov, o tri menej ako minulý rok.

(TASR)

Páčil sa vám článok?