Dopravná ulica v Rači bude bezpečnejšia

19.8.2011
0
Páčil sa vám článok?

Dopravná ulica v račianskej štvrti Východné bude bezpečnejšia. Mestská časť tu plánuje zvýšiť bezpečnosť cestnej premávky, lebo na tejto ceste boli v minulosti zaznamenané časté dopravné kolízie s tragickými následkami, najmä áut s chodcami.

Nakoľko bratislavský magistrát, ako správca komunikácie a ani príslušný dopravný inšpektorát nesúhlasili s návrhom Rače na zníženie maximálnej povolenej rýchlosti na 40 km/h, račianska samospráva sa po dohode so súkromným investorom rozhodla o novom bezpečnostnom opatrení. V najbližších mesiacov chce okrem iného osadiť dva radary na merania aktuálnej rýchlosti vozidiel v kritickom úseku ulice, a to v smere do Rače aj do Vajnôr. "Pri prekročení rýchlosti 50 km/h budú radary signalizovať výzvu k spomaleniu jazdy. Umiestnené majú byť pred existujúcim priechodom pre chodcov, ktorý však bude lepšie viditeľný vďaka výraznej červeno-bielej farbe. Okrem toho, pre zabezpečenie lepšej viditeľnosti existujúceho zvislého značenia priechodov, budú opatrené novým retroreflexným podkladom," uviedla pre TASR Zuzana Šulákova z MÚ v Rači.

Nové bezpečnostné dopravné opatrenia boli odsúhlasené dopravným inšpektorátom i magistrátom v auguste. K ich realizácii dôjde na jeseň tohto roka. "Predbežný odhad nákladov na realizáciu je približne 10.000 eur. Firma sa však zaviazala uskutočniť všetky práce aj dodanie materiálu na vlastné náklady," doplnil Marián Klotton z miestneho oddelenia investičných činností a cestného hospodárstva.

(TASR)

Páčil sa vám článok?