Rekonštruujú železničné priecestie na Ivanskej ceste

15.8.2011
0
Páčil sa vám článok?

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) od pondelka 15. augusta 2011 rekonštruujú železničné priecestie medzi železničnými stanicami Podunajské Biskupice a Bratislava-Nové Mesto na Ivánskej ceste. Rekonštrukcia potrvá do 24. augusta 2011.

Komplexnú rekonštrukciu realizujú ŽSR z vlastných zdrojov, práce budú vykonávať zamestnanci ŽSR, iba s výnimkou asfaltovania a montáže priecestnej konštrukcie STRAIL, ktorá bude vykonaná dodávateľsky firmou D.I.S., a.s. Bratislava.

V rámci komplexnej rekonštrukcie priecestia sa vykoná úprava priecestného zabezpečovacieho zariadenia, kde úpravou zariadenia budú vylúčené časté poruchy, ktoré boli v zimnom období spôsobované solením vozovky, čo následne spôsobovalo znižovanie rýchlosti vlakov a aj používanie húkačiek rušňov pri ich bezpečnom prejazde cez uvedené priecestie (3 traťové koľaje).

Súčasťou komplexnej rekonštrukcie priecestia je aj :

  • zarezanie živičného krytu, vybúranie a odvoz asfaltu, demontáž starej konštrukcie priecestia
  • vytrhnutie starého koľajového pola v priecestí
  • odstránenie starého štrkového lôžka
  • zriadenie sanačnej vrstvy s použitím geotextílie
  • položenie nového koľajového poľa
  • doplnenie a úprava nového štrkového lôžka, úprava geometrickej polohy koľaje
  • výmena inventárnych koľajníc, zváranie, konsolidácia
  • montáž priecestnej konštrukcie STRAIL
  • úprava geometrickej polohy koľaje, asfaltovanie

Komplexná rekonštrukcia nevyrieši problém železničného priecestia a prechádzania cez toto priecestie z pohľadu cestnej dopravy. To je predmetom stále pokračujúcich rokovaní s mestom.


Kvôli oprave uzavreté železničné priecestie Ivánska ceste dôkde aj k zmene trasy linky MHD č. 61.

Smer Letisko: za zastávkou „Trnavská" pokračujú z Trnavskej ul. priamo na Rožňavskú, zastavia na zastávke „Slovinská", odbočia doprava na Slovinskú ul., zastavia na zastávke „Hanácka", odbočia doľava na Bulharskú ul. a zastavia na zastávkach „Spoločenská" - na znamenie, „Bulharská", „Pri zvonici" - na znamenie, odbočia doprava na Galvaniho ulicu, zastavia na zastávke „Stará Ivanska" - na znamenie, odbočia doľava na Ivánsku cestu a od zastávky „Avion Shopping Park" sa napoja na svoju trasu.

Smer Hlavná stanica: za zastávkou „AVION-IKEA" na Ivanskej ceste, resp. „Avion Shopping Park" v areáli obchodného centra odbočia doprava na Galvaniho ul., zastavia na zastávkach „Galvaniho" a „Stará Ivanska" - na znamenie, odbočia doľava na Bulharskú ul. kde zastavia na zastávkach „Pri zvonici" - na znamenie, „Bulharská", „Spoločenská" - na znamenie, odbočia doprava na Slovinskú ul. kde zastavia na zastávke „Hanácka", odbočia doľava na Rožňavskú ul., zastavia na zastávke „Slovinská" a za križovatkou s ul. Tomášikova sa od zastávky „Trnavská" napoja na svoju trasu.

(banoviny)

Páčil sa vám článok?