Cyklokoalícia urobila návod pre parkovanie bicyklov

1.8.2011
0
Páčil sa vám článok?

Cyklistický parkovací manuál pre obchody, inštitúcie, školy a ďalšie organizácie, ktoré navštevujú cyklisti, pripravila bratislavská Cyklokoalícia, ktorá združuje jednotlivcov a organizácie podporujúce rozvoj mestskej cyklistiky.

Parkovací manuál prináša konkrétne rady, ktoré stojany sú na parkovanie bicyklov vhodné a naopak, vysvetľuje, prečo sú niektoré stojany nevhodné. Súčasťou manuálu je tiež odporúčanie, aké miesta majú byť zvolené na inštaláciu stojanov pre bicykle a aké podmienky musia spĺňať. Dlhodobé parkovanie zamestnancov si vyžaduje odlišné podmienky ako parkovanie pre krátkodobé návštevy. Manuál je bezplatne prístupný na adrese http://www.cyklokoalicia.sk/parkovaci-manual/.

Cyklokoalícia ho bude postupne rozosielať verejným inštitúciám, ako aj súkromnému sektoru. Medzi prvých užívateľov zo súkromného sektora sa zaradila spoločnosť HB Reavis, ktorá manuál využije pri výstavbe obchodných centier. Záujem prejavila aj spoločnosť Tesco Stores SR, ktorá na Slovensku prevádzkuje supermarkety.

TASR o tom dnes informovali predstavitelia Cyklokoalície Daniel Ďuriš a Tomáš Peciar.  

(TASR)

Páčil sa vám článok?