Deliaci ostrovček na Staromestskej ulici už dokončili a plní svoj ochranný účel

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Deliaci ostrovček na Staromestskej ulici, ktorý začal stavať magistrát začiatkom augusta, je už dokončený. Je dlhý 164 metrov a široký 1,5 metra a jeho úlohou je ochrana chodcov, ktorí často prebiehali cez túto frekventovanú ulicu.

Pôvodne mal byť ostrovček odovzdaný už koncom augusta, ale výstavba sa predĺžila kvôli dodávateľovi oplotenia. Najskôr boli osadené obrubníky a vybúraná konštrukčná vrstva vozovky medzi obrubníkmi. Až v druhej polovici septembra sa mohlo začať s dokončovacími prácami. Na celom úseku pribudlo drôtené oplotenie zelenej farby a medzi obrubníkmi boli vysadené kríky, ktoré by mali v budúcnosti vytvoriť živý plot.

Pre výstavbu bola v prvej etape prác čiastočne uzatvorená Staromestská ulica od 3. augusta do 31. augusta v úseku od mosta na Kapucínskej ulici po Pilárikovu ulicu. Uzavreté boli aj oba priľahlé jazdné pruhy v dĺžke 224 metrov. V druhej etape bola doprava čiastočne obmedzená opäť, tentoraz od 22. septembra do konca októbra, ale len v podvečerných a večerných hodinách od 17.30 do 22.00 hod.

Bratislavský magistrát dal deliaci ostrovček vybudovať kvôli mnohým tragickým dopravným nehodám, ktoré sa na tomto mieste v minulosti prihodili najmä potom, keď nezodpovední chodci nevyužili podchod pod cestou.

Páčil sa vám článok?