Problémovú novú kruhovú križovatku na Eisnerovej ulici už mesto prerobilo

10.6.2011
0
Problémovú novú kruhovú križovatku na eisnerovej ulici už mesto prerobilo - Kruhovy1
Páčil sa vám článok?

Novú problémovú kruhovú križovatku za viaduktom na Eisnerovej ulici v Devínskej Novej Vsi muselo mesto v uplynulých dňoch upravovať. Vodiči ju totiž kritizovali a to hneď z niekoľkých dôvodov.

Križovatka vznikla po vybudovaní nákupných centier a kvôli neprehľadnosti sa stala okamžite terčom kritiky mnohých vodičov. Vyčítali jej, že zhoršila plynulosť premávky na Eisnerovej ulici, ďalej, že sa zvýšila neprehľadnosť na ceste, ale aj to, že sa na nej opakovali nebezpečné kolízie.

Počas víkendu, 4. a 5. júna 2011, bola v Devínskej Novej Vsi obmedzená premávka. Dôvodom boli práve práce na kruhovej križovatke, čo spôsobilo, že pred novou križovatkou sa počas uplynulého víkendu vytvárali zápchy.

Podľa našich informácií sa však kruhová križovatka na Eisnerovej ulici prerábala aj preto, že povrch objazdu tvorila zámková dlažba, ktorej dlaždice sa na nej rýchlo a nebezpečne uvoľňovali. V súčasnosti je na kruhovom objazde položený klasický asfaltový povrch.

Nová kruhová križovatka v Devínskej Novej Vsi bola potrebná, pretože zvýšila bezpečnosť dopravy a autá a motocykle na tomto úseku už nemôžu jazdiť tak rýchlo ako kedysi. Vzhľadom na to, že objazd je malý, vodiči musia dávať pozor na dodržiavanie predpisov, byť opatrní pri dávaní prednosti v jazde a najmä signalizovať opustenie kruhovej križovatky.

(rob)
FOTO - Jozef Špaček

Páčil sa vám článok?