Parkoviská pri lesoparku nestačia

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Problémy s parkovaním na Železnej studienke pri Červenom moste stále trvajú aj napriek tomu, že mesto v uplynulom období rozšírilo a vybudovalo ďalšie odstavné plochy pre autá pri Ceste na Červený most.

V súčasnosti sa na parkoviská pri vstupe do lesoparku nad Partizánskou lúkou zmestí spolu 150 áut. Kvôli novým parkovacím miestam posunuli zákaz vjazdu platný počas víkendov o niekoľko desiatok metrov smerom do lesoparku.

Železnú studienku navštívia počas víkendov tisíce Bratislavčanov a kapacita parkovísk nestačí. Vodiči porušujú predpisy odstavením vozidiel na chodníkoch, obrubníkoch alebo státím aj na obnovenej ceste za Červeným mostom. Zákaz porušujú aj vodiči parkujúci na Ostružinovom chodníku smerom k železničnej stanici Železná studienka. Mnohí riešia parkovanie v okolí Vojenskej nemocnice, alebo ešte ďalej, v smere k Patrónke na ceste K Železnej studienke, alebo dokonca až na ceste Pri Suchom mlyne. Na Partizánsku lúku sa dá dostať aj od Lamačskej cesty pešo popod železnicu po Ostružinovom chodníku.

Podľa riaditeľa Mestských lesov Vladimíra Kutku kompetentní hľadajú riešenie, ako uspokojiť návštevníkov lesoparku, ktorí prichádzajú autom. V okolí však zatiaľ nie sú vhodné miesta na vybudovanie nových parkovísk. Pohodlné parkovanie je možné počas víkendov do deviatej hodiny, potom sa parkovacie plochy veľmi rýchlo zapĺňajú. V poslednom období tu parkuje značné množstvo áut už aj počas týždňa, najmä po obnovení Partizánskej lúky. Ideálne by podľa V. Kutku boli záchytné parkoviská v okolí Patrónky.

Podľa hovorcu mestských policajtov Petra Plevu policajti upozorňujú vodičov, aby si vo vozidlách nenechávali cenné veci a dodal, že ich príslušníci nemôžu tento priestor monitorovať nepretržite. Aj štátni policajti, podľa hovorkyne krajského riaditeľstva policajného zboru Aleny Toševovej, pravidelne hliadkujú na Železnej studienke najmä cez víkendy a dohliadajú na dodržiavanie predpisov v tejto lokalite.

Páčil sa vám článok?