Sprístupnia nadchod pri Artmedii

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

S niekoľkoročným sklzom proti pôvodnému plánu by mali v týchto dňoch odovzdať do užívania verejnosti nadchod ponad železnicu, diaľnicu a Einsteinovu ulicu pri štadióne Artmedie.

Podľa hovorcu Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Marcela Jánošíka sa nepodarilo nadchod, ktorý, mimochodom, dokončil dodávateľ až v tomto roku, odovzdať skôr pre rôzne prieťahy v kolaudačných rokovaniach. „Znášame všetky problémy, ktoré môžu vzniknúť medzi dodávateľom a budúcim užívateľom, hoci ide o vyvolanú investíciu a po jej dokončení nebudeme mať s ňou nič spoločné,“ uviedol. Vyjadril sa tiež, že ako investor NDS dala dodávateľovi v tejto súvislosti ultimátum a po jeho porušení bude pokračovať v sankciách.

Sankcie však nevyriešia problém, ktorý majú Petržalčania z tejto lokality pri prekonávaní prekážok, ktoré neexistovali v čase, keď sa do sídliska sťahovali. On sa nakoniec neskončí ani odovzdaním tejto lávky, ktorá sa končí vlastne uprostred a svojho logického pokračovania k Starému mostu sa dočká až po tom, ako bude definitívne stavebne doriešený priestor, kde dnes stojí futbalový štadión. Nadchod aj tak mali občania využívať už od konca júna, keď sa oficiálne odovzdal do užívania úsek diaľnice medzi Viedenskou cestou a Prístavným mostom. V skutočnosti ho čiastočne, napriek fyzickým uzáverám verejnosť využívala od vlaňajšej jesene, keď bola dokončená hrubá stavba bez definitívneho povrchu.

Celú stavbu tejto polovičky lávky označovanú L 214 Doprastav odovzdal 7. augusta tohto roku a odvtedy sa ťahajú kolaudačné rokovania. Papierovo ani po 6. októbri nebude dielo hotové, pretože sa čaká na výsledky expertíz dilatačných uzáver. Až potom bude môcť mesto prevziať nadchod do svojej správy.

Páčil sa vám článok?