Miletičova ulica je ešte stále staveniskom, údajne ju skolaudujú v najbližších dňoch

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Po otvorení Miletičovej redakciu zahrnuli sťažnosti občanov na pokračujúci ruch a neporiadok, náš čitateľ Peter Bella sa dokonca vyjadruje, že polovičatosť je asi naozaj vlastnosťou národov postkomunistickej Európy. Sám poukazuje na to, s čím sme sa pri hľadaní príčin neutešenej situácie stretli - komunikáciu otvorili osemnásteho septembra ešte pred skolaudovaním prác.

Zo závodu Doprastav 6, dodávateľa stavby, nám potvrdili, že práce ešte nie sú skolaudované a stavba prevzatá, komunikácie otvorili preto, aby sa zlepšila dopravná situácia v meste počas špičiek. Presný termín ukončenia nám však nevedeli povedať, lebo aj po kolaudácii zrejme bude treba niektoré veci dorobiť v súlade s preberacím protokolom. Aj zástupca investora, Metro Bratislava, a. s., Martin Gál potvrdil, že sa stavba predlžuje. Pripomenul, že je to dôsledkom nečakaných prác, ktoré bolo treba urobiť a ktoré zvýšili investičnú náročnosť diela o polovicu na 150 miliónov korún. „Teraz tam síce majú ľudia stavenisko, ale treba si uvedomiť, že generálna oprava kanalizácie, plynovodu a vodovodu, ktorá sa to urobila, dáva nádej, že tridsať rokov sa nebude musieť v týchto miestach kopať,“ uzatvára M. Gál.

Neporiadok a stavenisko by mali podľa jeho slov do mesiaca zmiznúť. Približne tak dlho budú musieť Ružinovčania v tejto časti strpieť i nedisciplinovaných vodičov. Pribudnú totiž zábradlia, ktoré im zabránia parkovať na chodníkoch, umiestnia sa kamenné „klobúky“ a ostatné je vecou polície. Tá, najmä mestská, v týchto uliciach účinkovala veľmi často. Hovorca mestskej polície Peter Pleva tiež pripomína, že Miletičova ulica je v podstate staveniskom, aj keď sa to nezdá, odovzdaná do užívania bola zatiaľ len cestná komunikácia. Chodníky a zastávka MHD nie sú skolaudované a dodávateľ má podľa jeho slov ešte oddeliť pešie komunikácie od vozovky zábradlím a takzvanými biskupskými klobúkmi. Po skolaudovaní priestorov tu bude mestská polícia opäť dohliadať na dodržiavanie pravidiel premávky. P. Pleva tiež odporučil, aby občania oznamovali svoje sťažnosti priamo príslušnej stanici mestskej polície.

Páčil sa vám článok?