Prestavba nebezpečnej križovatky začína byť otázna

27.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

Očakávaná prestavba kritickej križovatky na Hodonínskej ceste z tvaru „T“ na okružnú, je otázna. V okolí Krematória pritom dochádza štatisticky k najväčšiemu počtu nehôd a zápchy sú tam na dennom poriadku.

Súčasná organizácia dopravy a riešenie križovatky je neúnosné aj vzhľadom na každodenné zápchy najmä v dopravnej špičke. Prestavby križovatky sa mala ujať spoločnosť Penta v súvislosti s neďalekým projektom výstavby novej štvrte Bory (predtým Lamačská brána). Investor však upozorňuje, že dopravnú situáciu skomplikovalo otvorenie obchodných prevádzok, ktoré nesúvisia s projektom Bory.

„Naša spoločnosť pristúpila v rámci projektu Bory ku komplexnému, nie izolovanému riešeniu dopravných vzťahov v oblasti mimoúrovňovej križovatky Lamač," uviedla spoločnosť Penta Investments. V spolupráci s mestom a s Národnou diaľničnou spoločnosťou bol spracovaný návrh dopravného riešenia, kapacitne zabezpečujúci dopravnú obsluhu v tejto lokalite s výhľadom až na rok 2030. Ako uviedol investor, v tejto súvislosti bola urobená prekládka sietí, no vo výstavbe sa v súčasnosti nepokračuje.

„Dôvodom je rozhodnutie Ústavného súdu SR týkajúce sa vyvlastňovania pozemkov pri výstavbe komunikácií, ktoré spôsobilo spomalenie výstavby," dodal investor.

Oddelenie dopravného plánovania magistrátu nemá informácie o zrušení prípravy prestavby existujúcej križovatky na okružnú. Príprava stavby je podľa oddelenia viazaná na spustenie diaľničnej križovatky Stupava - juh. Projekt prestavby na okružnú križovatku má kladné územné rozhodnutie. Aj vzhľadom na to mesto neuvažuje so zriadením cestnej svetelnej signalizácie v križovatke Hodonínska cesta.

(rob)

Páčil sa vám článok?