Trať električiek do Petržalky možno začnú stavať o rok

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Výstavba električkovej trate na úseku Janíkov dvor - Šafárikovo námestie by sa za optimálnych podmienok mohla začať už v druhej polovici budúceho roku. Vedenie mesta by bolo najradšej, keby sa začala čím skôr.

Po tom, čo mesto dostalo od ministerstva životného prostredia záverečné stanovisko k tejto stavbe, sa v týchto dňoch už koncentruje na ďalšie kroky. Ide o prípravu súťažných podmienok na vypracovanie projektovej dokumentácie pre územné rozhodnutie, následne výber zhotoviteľa projektovej dokumentácie, vypracovanie projektovej dokumentácie pre územné rozhodnutie, jej prerokovanie a napokon vydanie územného rozhodnutia a jeho správoplatnenie. Chystá sa tiež prieskum statiky pilierov Starého mosta, aby sa zistilo, v akom sú stave.

„V týchto dňoch sa pripravujú súťažné podmienky na vypracovanie projektovej dokumentácie na územné rozhodnutie,“ uviedol bratislavský primátor Andrej Ďurkovský. „Dokumentáciu je nutné riešiť verejnou súťažou, víťaz súťaže môže byť známy v priebehu piatich až šiestich mesiacov, Rovnako budeme postupovať aj pri výbere pri výbere zhotoviteľa. Po územnom rozhodnutí príde na rad tender na výber vozidiel.“

Mesto Bratislava akceptuje odporúčanie na vybudovanie kombinovaného variantu vedenia trate po povrchu a na estakádach a v projektovej dokumentácii zohľadní pripomienky ministerstva.

Páčil sa vám článok?