Po večerných zápasoch majú fanúšikov zvážať

17.3.2011
0
Po večerných zápasoch majú fanúšikov zvážať - Schema1
Páčil sa vám článok?

Bratislavský mestský dopravca v súvislosti s nadchádzajúcimi hokejovými majstrovstvami sveta neráta s vyšším nasadzovaním prostriedkov MHD v okolí Zimného štadióna Ondreja Nepelu. Územie je vraj obsluhované dostatočne.

Dopravný podnik tvrdí, že na zvýšenie obsluhy okolia štadióna nie je dôvod, pretože zápasy sa začínajú popoludní a v špičke. Po dueloch, ktoré sa skončia neskôr, ako idú posledné autobusy, dopravca ráta s nasadením kyvadlovej dopravy a zvážaním fanúšikov na záchytné parkoviská. Dopravca má na MS v rezerve pripravených približne dvadsať kĺbových vozidiel, ktoré môže v prípade potreby použiť nad bežne využívaný limit.

Dopravný podnik navyše podľa našich informácií zrejme nedostane kompenzáciu za vozenie fanúšikov vo svojich prostriedkoch. Tí budú mať totiž v deň majstrovského zápasu vďaka zakúpenej vstupenke cestu zadarmo. Zmluva, ktorú podpísal bývalý primátor mesta, s kompenzáciou pre dopravcu neráta, o čom sa vedenie DPB dozvedelo len nedávno. Spoločnosť pôvodne žiadala dve eurá za každého návštevníka zápasu, postačujúce by však údajne bolo aj 80 centov či jedno euro.

(rob)

Páčil sa vám článok?