Najviac dopravných nehôd je na Hodonínskej ulici

2.3.2011
0
Páčil sa vám článok?

Najviac nehôd sa od vlaňajšieho októbra do 22. februára tohto roka v Bratislave stalo na Hodonínskej ulici v časti medzi Lamačskou a krematóriom. Za necelých päť mesiacov sa tu stalo 14 havárií.

Druhým najnehodovejším úsekom v tomto období v hlavnom meste bola Račianska, na ktorej sa stalo 12 dopravných nehôd. Jedenásť dopravných nehôd evidujú na Dolnozemskej ulici v mestskej časti Petržalka. Po desať nehôd zaznamenali na Rožňavskej a Trnavskej.

Na diaľnici D1 smerom do Bratislavy zaznamenali policajti za päť mesiacov 124 dopravných nehôd a na diaľnici D2 v smere na Malacky jedenásť. Úsekom častých dopravných nehôd je podľa zverejneného prehľadu cesta medzi Bratislavou a Sencom obojsmerne, kde došlo k 14 nehodám. V Malackách sa stalo od októbra do februára 21 havárií. Vyplýva to z prehľadu úsekov častých dopravných nehôd, ktorý vypracoval krajský dopravný inšpektorát v Bratislave v snahe zlepšiť dopravno-bezpečnostnú situáciu a znížiť počet dopravných nehôd v Bratislavskom kraji. Zverejnením týchto úsekov chcú varovať a upozorniť vodičov aj chodcov, aby zvýšili opatrnosť.

Tabuľka s presným označením nehodových úsekov, ako aj označením komunikácie a okresu, ktorého sa týka, je zverejnená na stránke ministerstva vnútra. Údaje budú aktualizované v polročných intervaloch. Nehodové úseky na webovej stránke rezortu zverejňujú aj ďalšie kraje.

Informáciu agentúre SITA poskytla bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

(sita)

Páčil sa vám článok?