Z Bilíkovej na Trhovú vodiči nevidia, prekáža im reklama

26.2.2011
0
Z bilíkovej na trhovú vodiči nevidia, prekáža im reklama - Bilikova1
Páčil sa vám článok?

Pri odbočovaní z Bilíkovej na Trhovú ulicu bráni vodičom vo výhľade nové reklamné zariadenie. Je súčasžou telefónnej kabíny, ktorá sa tu objavila nedávno. O stavebné povolenie však dúbravský stavebný úrad nikto nežiadal. Kvôli reklame pritom hrozia dopravné kolízie, keďže zabraňuje vodičom vo výhľade.

„Na danom pozemku je na trávnatej ploche vedľa chodníka postavená telefónna kabína, kde je umiestnený verejný telefónny automat. Telefónna kabína je osadená do spevnenej plochy z betónu, z dvoch strán je riešená presklenými panelmi a prestrešená sklenou strieškou. Z pravej strany od ulice Bilíkova tvorí stenu telefónnej kabíny reklamná plocha s obojstranným exteriérovým reklamným nosičom," vysvetlil hovorca mestskej časti Dúbravka Michal Kriško.

Podľa označenia na nosiči reklamného zariadenia je vlastníkom telefónnej kabíny spoločnosť Metropol Media. Na stavebnom úrade táto spoločnosť, ani žiadna iná, pritom neohlásili a nepožiadali o súhlas s umiestnením telefónnej kabíny. „Ak stavebný úrad zistí, že stavba bola postavená bez povolenia alebo v rozpore s ním, začne podľa zákona z vlastného podnetu konať. Vyzve vlastníka stavby, aby v určenej lehote predložil doklady, že dodatočné povolenie nie je v rozpore s verejnými záujmami chránenými stavebným zákonom," dodal M. Kriško.

(mch)
FOTO - Anna Somíková

Páčil sa vám článok?