Vyjazdené koľaje v časti Patrónky zmizli

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Vyjazdené koľaje od kamiónov a nákladných áut, ktoré sa počas leta vytvorili v okolí Patrónky, budú čoskoro už minulosťou. Bratislavský magistrát zabezpečil ich odstránenie v dvoch etapách. Náklady na opravu predstavujú štyri milióny korún.

Nebezpečné koľaje a nerovnosti v okolí Patrónky, ale aj na iných bratislavských cestách, spôsobuje predovšetkým vysoká intenzita ťažkej nákladnej dopravy a preťaženie vozidiel. Koľaje sa tvoria najmä pred križovatkami, v zákrutách a na autobusových zastávkach. Sú nebezpečné najmä po daždi, môžu spôsobiť zmenu smeru jazdy vozidiel a tým aj dopravnú nehodu. Rýchla jazda po takýchto nerovnostiach môže spôsobiť aj vážne poškodenie podvozku vozidla.

Opravu na Lamačskej ceste v oblasti Patrónky zabezpečuje magistrátne oddelenbie dopravy a cestného hospodárstva. S opravou nebezpečných brázd v asfalte sa pôvodne malo začať ešte v druhej polovici augusta, no pokazená fréza posunula prvý termín opravy na koniec prázdnin. Počas posledného prázdninového víkendu sa najskôr odstránili koľaje na ceste z Mlynskej doliny na Lamačskú cestu, čo si vyžiadalo aj čiastočné obmedzenia v mestskej hromadnej doprave. Druhú časť prác v okolí križovatky Lamačská cesta a Cesta na Železnú studienku dokončili v nedeľu 17. septembra. Aj tu boli kvôli vyrovnaniu profilu vozovky potrebné dočasné dopravné obmedzenia. Aby sa vytváraniu brázd v asfalte v budúcnosti predišlo, použil dodávateľ odolnejší rýchlo tvrdnúci asfaltový betón, ktorý sa dáva na vyťažené komunikácie aj v zahraničí. Podľa informácií Milana Vajdu z magistrátu ide o trvalé riešenie, pretože začiatkom leta má byť odklonená kamiónová doprava cez sprístupnený tunel Sitiny a celý diaľničný úsek D2 Lamačská cesta - Staré Grunty.

S opravou ďalších vyjazdených koľají sa ráta v blízkej budúcnosti opäť na Lamačskej ceste a na jednom úseku Brnianskej cesty. Národná diaľničná spoločnosť má opraviť podobne poškodenú vozovku na moste Lafranconi.

Páčil sa vám článok?