Po Prístavnom moste opäť bez obmedzení

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Prístavný most je od 14. septembra opäť prejazdný bez dopravných obmedzení. Oprava, ktorá mala trvať od 15. júna do 31. augusta, sa predĺžila o 14 dní kvôli nepresnostiam v dokumentácii mosta a neskoršiemu odkloneniu dopravy.

Po dokončení stavebných prác bola obnovená aj obojsmerná premávka na Prístavnej ulici a znovu platí aj zákaz odbočenia vpravo na Bosákovu ulicu.

Do pôvodného režimu sa vrátili aj linky mestskej hromadnej dopravy, ktorých sa týkalo obmedzenie od 1. júla. Autobus číslo 87 premáva z Petržalky smerom do Vlčieho hrdla, Vrakune a Ružinova po svojej stálej trase cez Prístavnú ulicu. Na dočasne zriadených zastávkach obchádzkovej trasy na Prievozskej a Bajkalskej ulici už táto linka nezastavuje. Naopak obnovené boli jej zastávky na Prístavnej ulici. Linky číslo 96 a 98 premávajú smerom do Petržalky cez Prístavný most.

Autobus s číslom 68 jazdí v Petržalke cez Ovsište a autobusy zastavia na zastávkach s názvami Bulíkova a Šustekova na Mamateyovej ulici. Zastávka s názvom Bosákova na Šustekovej ulici pri trhovisku a pekárni už nie je funkčná.

Investorom opravy Prístavného mosta bola Národná diaľničná spoločnosť a dodávateľom stavby spoločnosť Skanska DS. Náklady na opravu poškodenej konštrukcie boli približne 40 miliónov korún. Most je v súčasnosti zjazdný v plnom profile. Oprava konštrukcie sa týkala zjazdnej vetvy mosta na pravom brehu Dunaja.

Páčil sa vám článok?