Križovatka Košická - Miletičova je hotová

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Od 18. septembra sú po rozsiahlej rekonštrukcii opäť spojazdnené Miletičová a Košická ulica. Zároveň sa obnovila aj premávka autobusov a trolejbusov v tejto časti mesta.

Po ukončení stavebnej činnosti sa mestská hromadná doprava v tejto lokalite opäť vracia do pôvodných trás. Linky číslo 50, 68 a 509 opäť premávajú cez Dulovo námestie a Košickú ulicu, trolejbusová linka číslo 201 znovu premáva cez Miletičovu ulicu. Linka číslo 210 je obnovená, premáva po trase od Autobusovej stanice Mlynské nivy cez Karadžičovu, Legionársku, Račianske mýto a Šancovú na Hlavnú stanicu a späť.

Rekonštrukcia Miletičovej a Košickej ulice bola poslednou etapou výstavby Mosta Apollo. Zahŕňal jednak rozšírenie úseku Košickej ulice od Gemerskej po Miletičovu na štvorpruhovú smerovo rozdelenú komunikáciu so stredovým deliacim pásom, jednak rozšírenie Miletičovej ulice od Záhradníckej po Trenčiansku ulicu. Zvýšenie kapacity a priepustnosti križovatky Košická - Miletičova sa dosiahlo pridaním odbočovacích pruhov a svetelnej signalizácie.

Stavebné práce zahŕňali aj prekládky a rekonštrukcie inžinierskych sietí, prípojky pre plynovod, úpravy verejného osvetlenia, realizáciu protihlukových opatrení, sadové úpravy a ďalšie práce v celkovom náklade asi 125 miliónov korún. Súčasťou týchto prác je aj vybudovanie cestnej svetelnej signalizácie na križovatke Miletičova - Trenčianska, ktorá patrí medzi najnehodovejšie v Bratislave. Investorom rekonštrukcie bola akciová spoločnosť Metro Bratislava, ktorá investovala aj výstavbu Mosta Apollo.

Ukončenie rekonštrukcie Miletičovej a Košickej ulice, ktorá na dlhé obdobie výrazne zmenila dopravnú situáciu v celej priľahlej lokalite, sa oproti pôvodným plánom predĺžilo o takmer tri týždne. Dôvodom boli práce navyše, s ktorými sa pôvodne nerátalo, ale aj nezrovnalosti v trasovaní inžinierskych sietí.

Páčil sa vám článok?