MHD môže pre napadaný sneh meškať

26.1.2011
0
Páčil sa vám článok?

Niektoré spoje bratislavskej mestskej hromadnej dopravy môžu pre napadaný sneh meškať do 10 minút. Všetky linky okrem linky č. 44 premávajú, vozidlá premávajúce cez kopcovitý terén môžu mať 20-minútové meškanie. Pre agentúru SITA to uviedol hovorca Dopravného podniku Tomáš Zajac.

Dispečerská a pohotovostná služba magistrátu v Bratislave eviduje dobrý stav ciest I. a II. triedy, všetky sú zjazdné. Pre agentúru SITA to uviedol Michal Stuška z magistrátu. Podľa komunikácie dispečingu, ako aj Dopravného podniku Bratislava si situácia napriek dopoludňajšiemu sneženiu nevyžiadala nasadenie väčších kapacít. V prípade nepretržitého sneženia sa situácia pravdepodobne prehodnotí vo večerných hodinách v dôsledku klesajúcej teploty a jej dôsledkom na stav a zjazdnosť komunikácií.

Cesty v Bratislavskom kraji sú zjazdné, posypané a poodhŕňané, momentálne žiadne mechanizmy v teréne nie sú. Pre agentúru SITA to uviedla hovorkyňa kraja Iveta Tyšlerová. V Pezinskom okrese v okolí Červeného kameňa a Pezinskej baby sa nachádza kašovitá vrstva snehu do jedného centimetra, cesty v Malackom a Seneckom okrese sú mokré a zjazdné. Ak bude aj naďalej snežiť a teplota bude klesať, mechanizmy sú pripravené vrátiť sa do terénu.

(sita)

Páčil sa vám článok?