Cyklotrasa do Turecka pôjde cez Bratislavu

19.1.2011
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavským samosprávnym krajom povedie medzinárodná cyklotrasa s názvom cesta Železnej opony, ktorá bude dlhá 7000 kilometrov. Začínať bude na nórsko-ruských hraniciach, pôjde po bývalej železnej opone cez celú Európu a končiť bude pri bulharsko-tureckých hraniciach.

Cez slovenské územie povedie popri hraniciach s Rakúskom, podstatná časť pôjde územím bratislavskej župy. Realizácia je plánovaná na roky 2014 - 2020. Slovenská časť cyklotrasy EuroVelo 13 bude však hotová skôr, odhadovaný termín je rok 2012. Náklady na vypracovanie štúdie zaplatí Európska cyklistická federácia, slovenská strana na vypracovanie tejto štúdie dostala približne 20 000 eur.

Na Slovensko sa EuroVelo 13 dostane na hraničnom priechode Moravský Svätý Ján/Hohenau, pôjde od obce Závod až pod Petržalku, kde sa vráti na rakúsku stranu cez hraničný priechod Jarovce/Kittsee. Celková dĺžka slovenskej časti EuroVelo 13 bude približne 80 km. Bratislavský samosprávny kraj má v súčasnosti na svojom území 683 kilometrov legálnych cyklotrás.

(brn)

Páčil sa vám článok?