Projekt TEN-T už rieši majetkovoprávne veci

14.1.2011
0
Projekt ten-t už rieši majetkovoprávne veci - Fillialka1
Páčil sa vám článok?

Medzinárodný projekt prepojenia železničných tratí TEN-T pokračuje aj v tomto roku. Jeho význam spočíva okrem iného v posilnení hromadnej dopravy v hlavnom meste na úkor individuálnej, na báze koľajového systému.

Kompletná projektová dokumentácia na stavebné povolenie pre všetky tri časové etapy, spracovaná v roku 2010, zahŕňa spolu osem stavieb. V súčasnosti sa o projektovej dokumentácii rokuje s rozhodujúcimi subjektmi, rieši sa majetkovoprávne vyrovnanie dotknutých nehnuteľností. Výsledkom inžinierskej prípravy má byť v krátkom čase začatie stavebných konaní na jednotlivých stavebných úradoch.

Podľa Dopravoprojektu bola 31. októbra 2010 ukončená projektová dokumentácia prvej časovej etapy troch stavieb z ôsmich. Po získaní stavebných povolení by mali Železnice SR pripraviť výberové konanie a vybrať budúceho zhotoviteľa pre prvú časovú etapu projektu. Zároveň by mali spolu s ministerstvom výstavby a regionálneho rozvoja získať peniaze na financovanie príprav druhej a tretej časovej etapy projektu.

Stavba pozostáva z troch základných stavieb. Prvou je prepojenie koridorov medzi železničnými stanicami Predmestie, Filiálka a Petržalka. Druhou je železničné zapojenie Letiska M. R. Štefánika a treťou elektrifikácia trate Dev. Nová Ves - Marchegg.

(rob)

Na spodnej vizualizácii je Železničná stanica na Letisku M. R. Štefánika. Druhá vizualizácia približuje modernú podzemnú železničnú stanicu na Filiálke.
VIZUALIZÁCIE - Dopravoprojekt, a.s.

Páčil sa vám článok?