Niektoré električky jazdia po lete inak

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Niektoré električky majú po letných prázdninách nové trasy. V súčasnosti jazdí v meste 13 električkových liniek. Dôležitou novinkou je zrušenie linky číslo 6, ktorú trvale nahradí jednotka.

Linka číslo 1 jazdí cez tunel a zabezpečuje spojenie Dúbravky s Karlovou Vsou a Vajnorskou ulicou a spojenie medzi Námestím SNP, Kapucínskou ulicou a Dúbravkou. Na Kapucínskej ulici je možné prestúpiť na autobusy číslo 93 a 94 v smere do Petržalky. Konečnými stanicami linky číslo 1 sú ŽST Nové Mesto a Pri Kríži v Dúbravke.

Električky s číslom 2 a 3 jazdia po pôvodných trasách bez zmien, no linka číslo 4 nahradí linku číslo 1 na Šafárikovom námestí. Štvorka začína v Karlovej Vsi a pokračuje cez Vajanského nábrežie, Šafárikovo nábrežie cez Štúrovu, Špitálsku a Vajnorskú ulicu až na Zlaté piesky. Do Karlovej Vsi bude jazdiť po pôvodnej trase cez Jesenského ulicu.

Žiadna zmena nenastala v prípade liniek 5, 7 , 8 , 9 , 11, 12 a 14. Linka číslo 13 bude premávať od Hlavnej stanice cez Radlinského a Obchodnú ulicu na Námestie SNP, Jesenského, Námestie Ľ. Štúra, Šafárikovo námestie a späť cez Námestie SNP na Hlavnú stanicu. Číslo 13 má nahradiť linku číslo 1 na Šafárikovom námestí, kde bude nadväzovať na linky 12 a autobus číslo 95. Posledná zmena je na linke 17, ktorá nahrádza linku číslo 4 na Jesenského ulici a jej trasa bude viesť z Karlovej Vsi po Rázusovom nábreží, Jesenského a Špitálskej ulici na Americké námestie a cez Račiansku ulicu až po Železničnú stanicu Vinohrady.

Páčil sa vám článok?