Značka upravila parkovanie na Lotyšskej

26.11.2010
0
Páčil sa vám článok?

Na Lotyšskej ulici arogantní vodiči parkovali až priamo pod oknami obytných domov, na trávnikoch či na chodníkoch. Mestská časť však na podnet obyvateľov problém rýchlo vyriešila premiestnením značky Zákaz vjazdu bližšie k zdravotnému stredisku.

Táto značka síce na Lotyšskej ulici bola aj predtým, ale platilo to len pre vjazd do ulice po chodníkoch pod domami. Značka však už neriešila, čo sa deje pred ňou, a tak si ľudia jazdili a parkovali, kde chceli. Obyvatelia ulice sa preto začali sťažovať a mestská časť tento problém rázne vyriešila presunutím značky.

„Vodičom bolo jedno, či stoja na trávniku alebo na chodníku. Chodník začal praskať, tvorili sa na ňom výmoly a všade bolo nanesené blato. Prejsť tadiaľ za dažďa alebo vlhkého počasia bolo niečo strašné," napísal čitateľ Branislav Blahovca.

Za samosprávu Podunajských Biskupíc informoval vedúci referátu životného prostredia Alexander Vajda: „Na požiadavku obyvateľov Lotyšskej ulice, ktorí sa sťažovali na častý vjazd a parkovanie vozidiel pred bytovým domom, bola dopravná značka Zákaz vjazdu premiestnená do polohy bližšie k zdravotnému stredisku. Od tohto miesta platí zákaz vjazdu všetkých vozidiel, okrem dopravnej obsluhy, do tohto priestoru."

(mch)

Páčil sa vám článok?