Obmedzenia na Miletičovej ešte potrvajú

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Od pondelka 4. septembra je sprejazdnená križovatka Miletičovej a Trenčianskej ulice, zatiaľ však bez možnosti prejazdu od Trenčianskej na Záhradnícku a Košickú ulicu.

Investor rekonštrukcie, ktorým je spoločnosť Metro Bratislava v súčasnosti na Miletičovej dokončuje vozovku, chodníky a osádza dopravné značenie. Vzhľadom na značný rozsah prác navyše, s ktorými sa pôvodne nerátalo (rekonštrukcie kanalizácie, vodovodov, plynovodov, kábelovodov a výmena podložia), nie je možné sprevádzkovať celú rekonštruovanú trasu. Vzhľadom na pokračujúce práce v okolí tejto križovatky pretrvajú určité obmedzenia v pohybe chodcov, za čo sa investor ospravedlňuje a prosí o pochopenie.

Linka číslo 50 bude naďalej obojsmerne premávať po obchádzkovej trase cez Prievozskú a Bajkalskú ulicu. Linka číslo 66 bude už presmerovaná, ale naďalej zabezpečí spojenie k trhovisku. Trasa linky číslo 66 je Domkárska, Kaštieľska, Tomášikova, Drieňová, Záhradnícka, Trhovisko, Miletičova, Trnavská, Bajkalská, Drieňová, Tomášikova, Kaštieľska, Domkárska. Linka číslo 68 bude zatiaľ taktiež premávať po doterajšej obchádzkovej trase cez Svätoplukovu ulicu, avšak na základe overovania využitia spojov tejto linky sa zmení jej konečná zastávka v meste. Pritom sa zachová cestujúcimi požadované spojenie na Trnavské mýto a linka bude predĺžená až na Račianske mýto. Takto bude autobusmi číslo 68 zabezpečené vzájomné spojenie Petržalky nielen s Ružinovskou vetvou električkovej dopravy, ale aj s ďalšími električkovými radiálami, Vajnorskou a Račianskou.

Trasa linky číslo 68 je Holíčska, Smolenická, Jiráskova, Osuského, Furdekova, Bosákova, Most Apollo, Košická, Svätoplukova, Záhradnícka, Karadžičova, Legionárska, Račianske mýto, Šancová, Trnavské mýto, Miletičova, Záhradnícka, Svätoplukova, Košická, Most Apollo, Bosákova, Furdekova, Osuského, Jiráskova, Smolenická, Holíčska. Linka číslo 207 bude znova premávať z Prievozskej cez Miletičovu a Trenčiansku do Ružovej doliny a rovnakou trasou naspäť. V smere jazdy do Ružovej doliny však trolejbusy nezastavia na zastávke Trenčianska.

Trolejbusy číslo 201 pôjdu po obchádzkovej trase cez Prievozskú, Mlynské nivy, Karadžičovu a Legionársku a linka číslo 209 bude ukončená na Jelačičovej.

Páčil sa vám článok?