Medzi Novým mostom a tunelom je cesta konečne dvojpruhová v oboch smeroch

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Vo štvrtok 31. augusta napoludnie bola opäť obnovená cestná premávka na rozšírenú komunikáciu Nábrežia arm. gen. L. Svobodu z obchádzkovej trasy cez Žižkovu ulicu v úseku medzi Novým mostom a tunelom.

Rozšírenie komunikácie na Nábreží arm. gen. L. Svobodu o jeden jazdný pruh je stavba realizovaná ako jedna z úloh programu a priorít rozvoja mesta Bratislavy na roky 2004-2006. Jej zámerom je výrazným spôsobom zlepšiť plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky pre niekoľkotisíc motoristov, ktorí denne najmä popoludní cestujú po tejto dôležitej komunikácii do západnej časti mesta. V opačnom smere, teda z Karlovej Vsi do centra mesta, bola táto komunikácia rozšírená ešte vlani.

V rámci stavby sa rozšírila komunikácia o jeden jazdný pruh, rekonštruovali sa inžinierske siete, verejné osvetlenie a trolejové vedenie. Pripravili sa niektoré vstupy, ktoré budú potrebné v súvislosti s revitalizáciou Podhradia. V okolí komunikácie budú práce pokračovať ešte asi mesiac - nijako však neovplyvnia plynulosť cestnej premávky. Dĺžka úseku, ktorý sa rekonštruoval, je 675 metrov náklady na stavbu predstavujú 29 miliónov korún.

Obnovená je aj autobusová doprava: linky číslo 28, 29, 30, 31, 39, 502, 503 a 504 premávajú v smere jazdy von z mesta cez Nábrežie arm. gen. L. Svobodu a zastavia na pôvodných zastávkach Chatam Sófer pri tuneli a Park kultúry a oddychu. Linka číslo 37 bude premávať cez Nábrežie arm. gen. L. Svobodu a opäť zastavovať na zastávke PKO (obojsmerne). Preto dočasne zavedené zastavovanie autobusov číslo 37 na zastávke Lafranconi k termínu presmerovania dopravy zaniklo.

Páčil sa vám článok?