Ľudia z domova pre seniorov sa boja áut

11.11.2010
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia zariadenia pre seniorov Domov Pri kríži v Dúbravke sa boja o svoju bezpečnosť pri prechádzaní ulice pred objektom. Na komunikácii majú kontajnerové stojisko a pri vynášaní smetia ich ohrozujú bezohľadní vodiči.

Obyvateľmi zariadenia seniorov Pri kríži, ktorý prevádzkuje magistrát, sú starší ľudia a tí sa nedávno obrátili so žiadosťou o pomoc pri riešení svojho problému. Majú totiž strach o bezpečnosť pri vynášaní smetia na ulicu pred objektom domova. Ich kontajnerové stojisko sa nachádza priamo na novej komunikácii, ktorá pokračuje ďalej, do novobudovaných a rekonštruovaných lokalít Dúbravky. Podľa obyvateľov tadiaľ jazdia mnohí vodiči bezohľadne, rýchlo a už niekoľkokrát sa stalo, že došlo ku kolízii medzi chodcom a autom. Jednu obyvateľku drzý vodič takmer zrazil.

Obyvatelia domova by sa preto potešili, ak by sa pri kontajnerovom stojisku objavil spomaľovač, tzv. retardér. Niektorí klienti domova sa už obrátili s prosbou o pomoc aj na dúbravský miestny úrad, ktorý je správcom novej komunikácie. Z úradu nás informovali, že obyvateľom prisľúbili vyjsť v ústrety. „Oddelenie územného rozvoja, výstavby a dopravy dostalo úlohu, ktorú bude riešiť v súčinnosti s dopravnou políciou," uviedol úrad.

Mestská časť Dúbravka môže dať takéto dopravné značenie schváliť v dopravnej komisii hlavného mesta a následne ho aj osadiť. Ak by nová komunikácia ešte nebola skolaudovaná po rekonštrukcii obytných domov VILA RUSTIKA súkromným stavebníkom, môže stavebný úrad v Dúbravke zohľadniť požiadavku obyvateľov domova ako účastníkov kolaudačného konania a dať ju ako podmienku stavebníkovi.

K domu seniorov na ulici Pri kríži pôvodne neviedla riadna cesta a určitý čas sa k objektu dalo dostať len cez blízke parkovisko. Namiesto neho dnes už stojí novostavba. Domov pre seniorov spravuje magistrát, ktorý v ňom nedávno otvoril jedáleň.

(rob)
Páčil sa vám článok?