Autobusy jazdia po nebezpečnej ceste

5.11.2010
0
Autobusy jazdia po nebezpečnej ceste - Autobus1
Páčil sa vám článok?

Medzinárodná linka autobusu č. 801 do Rajky jazdí aj cez Schengenskú ulicu v Čunove. Ulica je však úzka, plná výtlkov, chýba tam osvetlenie, chodníky, nepatrí do siete ciest v rámci Bratislavy a navyše tu vyrastajú rodinné domy.

„Často dochádza ku kolízii so zvieratmi a je len otázkou času, kedy bude obeťou aj človek. Nie som proti tejto autobusovej linke, ale proti jej premávaniu po Schengenskej ulici," napísala čitateľka a obyvateľka Čunova. Hovorca dopravného podniku Peter Kavecký uviedol, že „po dohode s mestskou časťou Čunovo a na jej vlastný návrh vybrali pre autobus do Rajky Schengenskú ulicu. Cesta je síce tretej triedy, ale autobusy nemôžu jazdiť len po komunikáciách, kde sú chodníky."

Z oddelenia marketingu a cestovného ruchu magistrátu hlavného mesta Bratislavy informovala o dôvode využívania cesty Mária Račková: „Trasa cez Schengenskú ulicu je najpriamejším a najrýchlejším spojením do Rajky, cesta je minimálnym úsekom v rámci celej trasy." Čo sa týka vybudovania osvetlenia a chodníka, vzhľadom na finančnú situáciu to vraj v súčasností nie je možné.

Peniaze na to už síce mala vyčlenená mestská časť, no osvetlenie a chodníky nemohla vybudovať, pretože cestu vlastní magistrát a vlastnícke vzťahy nie sú urovnané. „Keď sa autobus do Rajky schválil, rodinné domy sa tu ešte nestavali. Problémom je, že vlastníci sporných pozemkov dali ich časť darovacou zmluvou magistrátu, aby po ulici mohol premávať autobus. Mestská časť preto nemôže vybudovať osvetlenie ani chodníky. Stále však pokračuje diskusia medzi Čunovom a magistrátom o možnosti vylúčenia Schengenskej ulice z trasy linky č. 801," povedala starostka Čunova Gabriela Ferenčáková.

(mch)

Autobusy musia na úzkej ceste dávať pozor na chodcov i na ďalšie vozidlá.
FOTO - Martina Chudá

Páčil sa vám článok?