Z Gagarinovej má viesť cesta až ku komplexu Retro

15.10.2010
0
Páčil sa vám článok?

K budúcemu polyfunkčnému komplexu Retro sa vybuduje nový prístup. Súvisí s tým rozšírenie Nevädzovej ulice na tri pruhy a následné napojenie Ďatelinovej ulice na Gagarinovu.

Prepojenie naplánovalo mesto už pred vznikom komplexu Retro, mestská časť Ružinov však naň nemala finančné prostriedky. „Ružinov využil podmienky zo záväzného stanoviska magistrátu a zaviazal investora na realizáciu prepojenia zo svojich súkromných prostriedkov,“ uviedol hovorca starostu mestskej časti Ružinov Maroš Smolec. Podľa jeho slov „v Ružinove sa tým jednoznačne odľahčí doprava zo sídliska Trávniky, kde je zatiaľ jediné prepojenie z križovatky Nevädzová - Tomášikova“.

Svoj názor na výstavbu však majú obyvatelia, ktorým pod oknami stavajú. „Podľa nás je táto investícia zbytočná, keďže bola plánovaná roky dozadu a odvtedy sa situácia zmenila. Na Gagarinovej je ranná zápcha už v jej vyústení, takže je jedno, či sa do nej budú autá pripájať z Tomášikovej alebo z Ďatelinovej ulice. Problém je už aj bez objektu Retro, ktoré prinesie stovky nových áut,“ tvrdí aktivista Peter Fusek.

Investor stavajúci komplex Retro sa k problému do uzávierky nevyjadril, Maroš Smolec však tvrdí, že doprava vo vnútrobloku kolabovať nebude, ale naopak, spriechodní sa. Už dnes je dokončené rozšírenie Nevädzovej ulice, vybudované sú nové chodníky a verejné osvetlenie. „Financie, ktoré musí investor dať do verejného záujmu sídliska Trávniky predstavujú vyše milióna eur,“ objasňuje Maroš Smolec a dodáva: „Momentálne sa revitalizuje susedný park na Rumančekovej ulici, musia sa vytvoriť aj parkovacie miesta navyše a vo novom objekte musí investor ponúknuť služby, ktoré občania potrebujú - poštu, potraviny, ovocie, zeleninu, mäsiarstvo atď.“

(mch)

Páčil sa vám článok?