Mesto vie o nebezpečnej križovatke na Mierovej

10.9.2010
0
Mesto vie o nebezpečnej križovatke na mierovej - Mierova3
Páčil sa vám článok?

Križovatka na bývalej konečnej trolejbusov, v otočke na Mierovej ulici v smere na most ponad Gagarinovu ulicu, je z hľadiska organizácie dopravy nedoriešená. Na komunikácii navyše chýba priechod pre chodcov.

Na každodennú nebezpečnú situáciu pri prechádzaní cez cestu na Mierovej ulici v Prievoze nás upozornila čitateľka Eva Cigáňová. Na tejto križovatke nie sú podľa nej jasne vyznačené jazdné pruhy a chýba aj dôležitý prvok - priechod pre chodcov. Bezpečnosť chodcov je najmä po vystúpení z dopravného prostriedku ohrozená, navyše do školy a z nej jazdia vozidlami mestskej hromadnej dopravy aj deti.

„Súčasné dopravné značenie je skôr chaotické ako usmerňujúce a na vodičov a chodcov pôsobí dezorientujúco - majú problém so zaraďovaním a prechádzaním cez križovatku,“ uviedla čitateľka. Je presvedčená, že bude len otázkou času, kedy na tomto mieste príde k ľudskej tragédii. Navrhuje, aby magistrátny odbor dopravy križovatku preskúmal a zabezpečil vhodným vodorovným značením, v rámci ktorého bude zakomponované aj riešenie priechodu pre chodcov.

Z bratislavskej krajskej polície informovali, že na miestnych komunikáciách a na účelových komunikáciách určujú použitie dopravných značiek, dopravných zariadení a povoľujú vyhradené parkoviská obce. Z magistrátu sme sa zase dozvedeli, že mesto o probléme vie a že tento týždeň pôjdu pracovníci magistrátu spolu s pracovníkmi dopravného inšpektorátu na obhliadku križovatky, aby si urobili predstavu o riešení celej situácie. O výsledkoch mesto bude informovať.

Robert Lattacher
FOTO - autor

Páčil sa vám článok?