Voda zaplavila Gararinovu ulicu, doprava kolabuje

9.9.2010
0
Páčil sa vám článok?

Valiaca sa voda skomplikovala dnes ráno dopravu v hlavnom meste. Voda zaliala Gagarinovu ulicu v bratislavskom Ružinove. Podľa informácií bratislavskej policajnej hovorkyne Tatiany Kurucovej polícia riadi dopravu, premávku odkláňa na Mierovú ulicu a k Slovnaftu.

Hasiči na mieste odčerpávajú vodu. Podľa operačného strediska Krajského hasičského a záchranného zboru v Bratislave je na mieste jedno technické auto s plávajúcim čerpadlom.

Bratislavský magistrát krátko po 11:00 h informoval, že havária na Gagarinovej ulici je pod kontrolou. Jej pravdepodobnou príčinou bola porucha na elektrickom zariadení, ktorá spôsobila odstavenie všetkých 4 čerpadiel. Aktuálne je ešte potrebné vymeniť elektrický kábel, ktorý patrí ZSE - tá už na výmene pracuje. Zároveň sa komunikácia dočisťuje, ale už je prejazdná.

Hlavné mesto ako správca komunikácie okamžite po oznámení havárie v skorých ranných hodinách kontaktoval dodávateľa čerpadla, vyrazil na miesto, následne zabezpečil náhradné čerpadlo a jeho operatívne pripojenie na zdroj elektriny, čím sa podarilo vodu v spolupráci s hasičmi odčerpať.

V kanalizácii bola nahromadená dažďová voda, ktorá sa práve z Gagarinovej odčerpáva ďalej do kanalizačného zberača.Všetky takéto čerpadlá v správe magistrátu sa vždy na konci týždňa manuálne kontrolujú, v piatok, 3. 9. 2010 boli všetky v poriadku.

Primátor Andrej Ďurkovský by rád vyslovil poďakovanie všetkým zložkám, za ich okamžité plné nasadenie pri zvládnutí situácie - hasičom, policajtom, BVS, elektrikárom a ďalším zúčastneným.

(banoviny)

Páčil sa vám článok?